sLOVEnské WOLákoviny II

Holic_titulVzpomínáte si na první sLOVEnské WOLákoviny, které nám s velkou láskou a péči připravily holky Holíčky Dáša, Lenka a Zdenka? Konaly se před devíti lety v září 2015 v Holíči a bylo to skvělé setkání. Letos si tedy dáme repete a z organizačních důvodů opět v Holíči a opět v září, konkrétně v termínu 27. – 29. 9. 2024.

Pochopitelně je zase připravují tyto tři skvělé WoLačky a chystají nám bohatý program, tak tedy předejme slovo rovnou jim.

Piatok 27.9.2024

Ak bude záujem – zraz začne prípravným výborom už v piatok 27.9.2024 v podvečerných hodinách (18.00) posedením u piva alebo vína v kaviarni Rézi – Kaviareň Rézi (mapa: Námestie sv. Martina 407/3A, Holíč)….. na pláne je debatenie, druženie pri dobrom jedle, pive či víne.

Sobota 28.9.2024

Hlavný program začne v sobotu 28.9.2024 – stretnutím na Námestí Mieru pri fontáne v čase od 9:00 hod. do 10:00 hod.

Potom začína putovanie Holíčom – smer Rozhľadňa, Veterný mlyn, Vízdalkina keška, (ak bude dostatok času – nakukneme na židovský cintorín), potom okolo Sýpky smer reštaurácia Jozef II./pivovar WYWAR na spoločný obed (12.30 – 15.00).

Po dobrom obede a posilnení sa holíčskym pivom pokračuje putovanie smer Megality, Bylinková záhrada a zámocké rybníky, Holíčsky zámok a po prehliadke (16.00-18.00) môžeme dať kávu a koláčik v zámockej kaviarni, večerné super jedlo a pitie opäť v kaviarni Rézi s voľnou zábavou, debatením nielen o fotkách, prijateľný je spev, tanec a možno bude aj klobása.

Nedeľa 29.9.2024

Ak bude dostatok síl a záujem môžeme doobeda navštíviť Kostolík sv. Margity Antiochijskej a Kačenáreň Kopčany – turistika, poprípade skrátená verzia

Parkovanie

V Holíči sa chystá zmena parkovacej politiky, nevieme presne či niektoré parkoviská nebudú spoplatnené. Parkovanie zadarmo by malo byť:

Ubytovanie

V Holíči sú dva hotely a nejaké penzióny:

Ak by bol probém s ubytovaním tak v susednej Skalici, alebo v Hodoníne.

Strava

V reštaurácii Jozef II/pivovar Wywar máme rezervovaný salónik, z dôvodu vyťaženia reštaurácie by bolo vhodné objednať obedy dopredu. Vybrať si môžeme nasledovne:

  1. Grilovaný farmársky bravčový steak z krkovičky so smotanovými haluškami a karamelizzovanou cibuľou – 9,90€
  2. Šafránové rizoto s grilovanou zeleninou, vvyzretým tvrdým syrom a sušenými paradajkami – 8,90€
  3. Bryndzové halušky s chrumkavou slaninou – 9,50€
  4. Šalátová kompozícia s mozzarellou, cherry paradajkami, rukolovým pestom, cesnakovým dresingom a cesnakovým paniny – 9,50€
  5. Šalátová kompozícia s kuracím mäsom, cherry paradajkami, rukolovým pestom, cesnakovým dresingom a cesnakové paniny – 9,50€

Tak tolik holky k programu, který se ještě může v závislosti na počtu lidí a neočekávaných události měnit, sledujte tento článek kde budeme upravovat aktuální stav. Aby to všechno klaplo, tak od vás potřebujeme vědět zájem o sraz, především je nuné znát co nejpřesnější počet účastníků.

Pro příhlášení jsme připravili dotazníkový formulář, do kterého prosím zadejte všechny požadované údaje.

Máte na to dostatek času, ale pro Holíčky bude jistě výhodou, když budou znát situaci co nejvíce dopředu.

Případně organizační dotazy můžete směřovat na mou adresu zdenek.kamrla@weekoflife.com, ale se vším co se týká místních záležitostí v Holíči se prosím obracejte na Lenku Vízdalovou na adrese: lenka.vizdalova@gmail.com.

Vzpomínku na první sLOVEnské WOLákoviny najdete v albu na rajčeti a teď něco málo z aktuálního Holíče.

IMG_9379 IMG_9399 IMG_20230807_191836 IMG_20230829_183019 (1) IMG_20231001_180245

Za redakci Week of Life se na vás těší
Zdeněk Kamrla

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je Zdeněk Kamrla. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *